Doliu în cultura botoşăneană – Pictorul Constantin Livadaru a plecat să picteze cu îngerii

Cultura botoşăneană este în doliu. Ieri, a plecat în veşnicie, la numai 42 de ani, Constantin Livadaru, pictor botoşănean care a realizat sute de icoane și a restaurat biserici.

Vestea plecării din această lume a pictorului i-a întristat pe toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat. „Constantin Livadaru a plecat să picteze cu îngerii!”, a anunţat pictorul Liviu Şoptelea.

La 42 de ani de viață,  a murit un BĂRBAT frumos ca un Adonis, cumințit de iubirea nevestei dragi, pătruns de religie și de autentica credință, prețuit de un profesor aparte, Stanciu Gheorghe, de un prieten de suflet precum artistul Liviu Șoptelea, de colegi artiști ori prieteni… de ocazie…  Constantin Livadaru… Viața  unește,  oameni limitați și moartea … despart… Lumina acestui OM frumos, confundat cu Dumnezeu după o agapa amicala la Tabăra de la Mănăstirea Agafton, rămâne. Un participant la o tabără, într-o <înceţoşată> noapte, întâlnindu-se cu îngerul de acum – Costică,  exclamă extaziat și profund emoționat de fizionomia bonomo-divină a acestuia: O, Doamne!… Nu, eu sunt doar… Costică…  răspunde  el… Cei care au fost acolo, atunci, au trăit clipă… eu relatez doar povestea… poveștilor… Trebuia să aduci lucrări la Anuală… până  pe 8 decembrie… Las că ne întâlnim noi … trebuia să te ții de cuvânt, da…?!”, a scris muzeograful Ana Coşereanu pe o reţea de socializare.

Născut pe 9 aprilie 1978, Constantin Livadaru a absolvit Liceul de Artă „Ştefan Luchian” şi Universitatea de Artă „George Enescu” din Iași, specializarea conservare – restaurare. Încă din copilărie era fascinat de chipurile îngerilor și ale apostolilor. În adolescență a studiat picturile murale și icoanele vechi și a participat la tabere cu tematică religioasă. A realizat sute de icoane pe care le-a dăruit prietenilor şi bisericilor.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Deja ai votat!