marți, august 9, 2022
AcasăLocalFinanţări de peste 6 milioane de euro atrase pentru şcolile din municipiul...

Finanţări de peste 6 milioane de euro atrase pentru şcolile din municipiul Botoşani

Municipalitatea botoşăneană a depus săptămâna trecută două proiecte în baza cărora va atrage fonduri europene importante. „Primăria Botoșani a depus două proiecte cu fonduri europene care totalizează 6,2 milioane de euro, proiecte care au fost scrise cu ajutorul colegilor mei de la Serviciul management proiecte, care au muncit foarte mult pentru a nu pierde termenele și a fi printre primii care depunem proiecte pentru a accesa fonduri europene”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Astfel, a fost depus proiectul „Educație în Siguranță în municipiul Botoșani”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 pentru protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzată de virusul SARS-COV-2.

Proiectul vizează consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de stat, din municipiul Botoșani. Vor fi achiziţionate lămpi UV, dezinfectanţi, alte echipamente de protecţie, mănuşi, termometre, toate lucrurile necesare pentru a putea trece cu bine de această pandemie. Valoarea proiectului este de 1,61 milioane euro, contribuția municipalității fiind zero.

44 de școli, grădinițe și licee vor beneficia de investiții punctuale de echipamente de protecție și dispozitive medicale necesare, în acest an şcolar.

4,6 milioane de euro pentru dotarea cu dispozitive necesare la orele online

Potrivit edilului, celălalt proiect depus, cu o valoare de aproximativ 4,6 milioane de euro, vizează achiziţia dispozitivelor necesare elevilor şi cadrelor didactice pentru a susţine cursurile online, respectiv tablete, laptopuri, proiectoare și table interactive.

Aceste proiecte au un aspect inedit în sensul în care sunt depuse într-o colaborare cu unitățile de învățământ, prin centralizarea nevoilor și pentru a fi un singur aplicant, ținând cont de experiența colegilor mei și pentru a nu lăsa unitățile de învățământ să depună singure proiecte, pentru că expertiza noastră este cea care ne dă siguranța că aceste proiecte vor fi declarate câștigătoare”, a afirmat Cosmin Andrei, adăugând că „este o oportunitate extraordinară pentru că municipalitatea nu ar fi dispus de fondurile necesare pentru a asigura pentru toate unităţile de învăţământ dotări la acest nivel„.

La această dată, Primăria Botoșani are proiecte cu fonduri europene cu o valoare de peste 100 de milioane de euro.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
22.2 ° C
22.6 °
20.5 °
88 %
2.9kmh
75 %
mar
24 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
29 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...