Percheziții în Botoșani. Descinderile au vizat indivizi bănuiți de fraude

Polițiștii din Botoșani au efectuat cinci percheziții la persoane bănuite că ar fi creat mai multe conturi de utilizatori și ar fi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, folosind, în mod fraudulos, mai multe vouchere. Doi bărbați au fost reținuți.

Descinderile au avut loc joi, pe 3 decembrie a.c., când polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au efectuat cele cinci percheziții domiciliare, dintre care două în județul Bacău și trei în județul Botoșani, la locuințele unor persoane bănuite de fraudă informatică și fals informatic.

„Din cercetări au rezultat indicii că doi bărbați, cu vârste de 24 și 58 de ani, împreună cu o femeie, de 23 de ani, din județul Bacău, în perioada 20 septembrie – 2 noiembrie 2020, ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori diferiți în cadrul aplicației informatice realizate de o societate care comercializa obiecte de mobilier și decorațiuni interioare. Prin intermediul acestora, ar fi realizat și transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, iar, pentru plată, ar fi folosit, în mod fraudulos, mai multe vouchere și ar fi introdus date nereale referitoare la beneficiarii/destinatarii produselor livrate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Bunuri de aproape 200.000 de lei, confiscate

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte de grădinărit, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, 5 drone, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, au fost descoperiți și indisponibilizați 80.000 de lei, în numerar.

Cei doi bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de fraudă informatică și fals informatic.

În anchetă, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Botoșani au colaborat cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Deja ai votat!