A fost stabilit cuantumul minim al burselor pentru elevi

Ieri a fost aprobată hotărârea prin care se stabilește, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021.

Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei, iar complementar acestui plafon, autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Cristian Tănase, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Educaţiei.

În acelaşi comunicat se arată că reglementarea unui prag minim al burselor este o măsură așteptată de multă vreme și contribuie la asigurarea echității în educație, asemenea altor măsuri cum ar fi: triplarea numărului de unități de învățământ preuniversitar de stat din cadrul Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi – „Masa caldă”; acordarea de tichete sociale pentru elevii din medii defavorizate, în valoare de 500 de lei pe an școlar și decontarea transportului elevilor.

În conformitate cu prevederile legii, bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinație.

Bursele pentru elevii din municipiul Botoşani se încadrează în noile reglementări

Bursele aprobate pentru elevii din municipiul Botoşani se încadrează în noile reglementări. În şedinţa din 26 noiembrie, consilierii municipali au votat ca bursele pentru elevi să fie de 300 de lei (performanţă), 250 de lei (merit), 200 de lei (studiu) şi 300 de lei (socială). În acest an şcolar, municipalitatea va acorda 1.740 de burse, respectiv 82 de performanţă, 720 de merit, 244 de studiu şi 694 sociale.

Pe primele locuri, în raport cu numărul burselor solicitate, se află Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – 214, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” – 199, Colegiul Naţional „AT Laurian” – 160, Liceul cu Program Sportiv – 150.

Deja ai votat!