Elevii de clasa a VIII-a participă la un proiect judeţean de orientare a carierei

În perioada 3 – 10 decembrie, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Botoșani derulează proiectul judeţean de orientare a carierei „Viitorul începe azi!”. Proiectul presupune consultarea şi îndrumarea elevilor de clasa a VIII-a în privinţa parcursului lor şcolar viitor.

Astfel, elevii din ultimul an de gimnaziu, coordonaţi de profesorii diriginţi, vor trebui să completeze un chestionar online în care să treacă, printre altele, tipul unităţii de învăţământ pe care doresc să o urmeze, respectiv filiera şi profilul către care se vor îndrepta. Conducerile şcolilor vor întocmi apoi un centralizator al fișelor de orientare şcolară şi profesională pe unitatea şcolară (unitatea cu personalitate juridică şi şcolile arondate) care include suma tuturor răspunsurilor date de elevi.

Acest centralizator trebuie trimis la IŞJ, până pe 10 decembrie la ora 16.00.

În săptămâna 14 – 19 decembrie vom întocmi, în baza chestionarelor, studiul privind orientarea şcolară, care stă la baza proiectului planului de şcolarizare pentru anul 2021 – 2022”, a declarat Alina Manuela Robu, directorul CJRAE Botoşani.

Deja ai votat!