Anchetă penală din cauza unor suspiciuni privind coruperea alegătorilor

Anchetă penală în comuna Pormârla pentru coruperea alegătorilor. Cercetările au fost declanșate de polițiști, în urma unei sesizări potrivit căreia în comună s-ar fi oferit pachete mai multor familiilor în scopul de a-i determina pe localnici să voteze cu candidații unei anumite formațiuni politice.

„Am întocmit un dosar penal, iar în prezent sunt efectuate verificări”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit unor informații neoficiale, respectivele pachete ar fi fost de fapt cadouri pentru copiii din familii nevoiașe, darurile fiind oferite cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae.

UPDATE

Contactat de reporterii „Monitorul”, primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelariu, a precizat că a fost vorba de două persoane venite din județul Suceava, în cadrul unei acțiuni caritabile, care urmau să ajungă în mai multe localități din comunele Cristinești și Hilișeu Horia pentru a oferi jucării copiilor din familii nevoiașe.

„Nici măcar nu intenționau să vină în Pomârla, ci doreau să meargă la Fundu Herții, dar fiind în trecere au auzit de o familie nevoiașă și au întrebat mai mulți oameni din sat încercând să afle cum pot să ajungă la ei. Probabil, cineva din sat a sunat la poliție și a venit cu această poveste de corupere a alegătorilor. Persoanele în cauză au ajuns să regrete faptul că au ajuns în Botoșani pentru că, dacă cei care au sesizat poliția aveau curiozitatea să se intereseze, vedeau că în acea familie nu are cine să voteze. Vrei să faci un lucru bun, să ajuți pe cineva, și ajungi să fii anchetat. Este drept, a fost și o coincidență nefastă ca ziua alegerilor să fie de ziua Sfântului Nicolae”, a spus primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelariu.

 

 

 

Deja ai votat!