Buletine de vot fotografiate cu telefonul și scandalagiu amendat

foto arhiva

Polițiștii botoșăneni au intervenit în această după-amiază în șase evenimente semnalate ca făcând parte din sfera unor abateri de natură electorală. Dintre acestea, unul nu s-a confirmat, în două dintre cazuri au fost aplicate patru sancțiuni contravenționevenimente, #abateriale pentru nerespectarea prevederilor Legii privind alegerea Parlamentului și funcționarea Autorității Electorale Permanente și Legii privind ordinea publică, și într-un caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor. De asemenea, două dintre sesizări au vizat continuarea propagandei electorale, acestea fiind în curs de verificare.

La o secție de votare de pe raza municipiului Botoșani, doi bărbați, de 49 și 32 de ani, din municipiul Botoșani, au fost surprinși de către un membru al comisiei de votare, în timp ce fotografiau buletinele de vot după ce au aplicat ștampilele pe acestea. Cei doi au fost sancționați contravențional.

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Botoșani, aflându-se în incinta unei secții de votare, a adresat cuvinte și expresii jignitoare membrilor comisiei și a a provocat scandal la ieșirea din curtea secției. Acesta a fost sancționat contravențional.

„Reamintim faptul că este interzisă utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini. Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!