Femeie intoxicată cu fum în urma unui incendiu care i-a distrus locuința

O femeie în vârstă de 52 de ani a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum în urma unui incendiu care i-a mistuit locuința. S-a întâmplat în această dimineață, la Albești. Când s-a produs incendiul, femeia era în locuință. Aceasta a fost scoasă din casa cuprinsă de flăcări de vecini, înainte de sosirea pompierilor la fața locului.

„Ajunși la fața locului cu trei autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii de la Gărzile de Intervenție Trușești și Ștefănești, dar și voluntarii din comună, au constatat că locuința, compusă din patru camere, ardea în totalitate. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Potrivit acelorași surse, cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a unui jar căzut din soba pe materiale combustibile.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, pompierii vă recomandă:

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului

– nu lăsați ușa sobei deschisă

– nu supraîncălziți soba

– montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri

– nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere

– nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării

– stingeți focul pe timpul nopții.

Deja ai votat!