Secție de votare amenajată într-un bar

0
așa arăta clădirea, vara trecută

Situație neobișnuită în satul Lunca, din comuna Vârfu Câmpului, unde autoritățile au înființat o secție de votare în incinta unui spațiu privat deținut de un localnic.

Cum singura școală din sat care găzduia de regulă secția de votare a intrat în reabilitare, cei din primărie au trebuit să caute o variantă de compromis. Așa au ajuns la Sergiu Rizac, un întreprinzător local, care deține un magazin mixt și un bar, acesta din urmă fiind închis în ultimele luni, din cauza pandemiei.

Situația a fost comunicată la Autoritatea Electorală Permanentă, dar și la Prefectură, care au considerat că sunt întrunite condițiile pentru amenajarea secției de votare. Spațiul a fost preluat de Primăria Vârfu Câmpului printr-un contract de comodat, iar secția de votare 406 a fost amenajată în spațiul care altă dată găzduia barul, măsura fiind una provizorie. Prin urmare, cei 536 de cetățeni cu drept de vot din sat, care vor dori să-și exprime votul în cursul zilei de astăzi, vor trebui să meargă la barul cu pricina, aici fiind amenajate și cele trei cabine de vot.

 

Deja ai votat!
se încarcă...