Alegeri parlamentare – PSD învinge categoric PNL

0

Autoritățile electorale au finalizat activitatea de numărare a voturilor din cele 427 de secții de votare existente în județul Botoșani. Iar rezultatele arată că Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut din nou un scor bun în confruntarea cu Partidul Național Liberal.

Potrivit rezultatelor preliminare, la Camera Deputaților au fost 103.129 de voturi valabil exprimate, din care PSD a obținut un procent de 43,09%, PNL 19,3 %, AUR 14,46 %, USR-PLUS 7,66 % și Pro România 5,84 %.

La Senat au existat 103.569 de voturi valabil exprimate, din care PSD a obținut 43,87 %, PNL 20,04 %, AUR 14,38 %, USR – PLUS 7,7% și Pro România 5,66 %.

Cifrele arată că PSD a obținut aproape dublul voturilor față de PNL, cele două formațiuni politice fiind despărțite de un număr de aproximativ 20.000 de voturi, iar pe locul III în județ s-a plasat surpriza acestor alegeri parlamentare AUR, care deși a înființat filiala abia în vara acestui an, a reușit să se impună în fața USR PLUS, AUR plasându-se în multe localități chiar în fața PNL.

În mare, scorul electoral obținut de partide la nivel de județ reflectă situația înregistrată la alegerile locale din septembrie, de la alegerile pentru Consiliul Județean, acolo unde candidatul PSD, Doina Federovici, investită între timp în funcția de președinte CJ, l-a surclasat de Costel Șoptică, candidat din partea PNL.

 

Deja ai votat!
se încarcă...