Beții de Sfântul Nicolae terminate cu dosare penale

Nicio sărbătoare religioasă fără șoferi beți pe străzi. S-a întâmplat și duminică, pe 6 decembrie a.c., când a fost marcată sărbătoarea Sfântului Nicolae.

Aflați în misiune, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe strada Ștefan cel Mare din oraș, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Drăgușeni. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 297 de pe raza comunei Todireni, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din localitate. Deși în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea rezultată a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ambii șoferi sunt anchetați penal, primul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar celălalt pentru refuz de prelevare de mostre biologice.

 

Deja ai votat!