Tânăr trimis la pușcărie după ce a vrut să mituiască doi polițiști

0

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din orașul Flămânzi, trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani la închisoare cu executare. Cu antecedente penale, Gabriel Constantin Dumitraș a fost găsit vinovat și a primit o pedeapsă rezultantă de 3 ani, 7 luni şi 10 zile închisoare. Asta pentru că el mai avea la activ o condamnare la închisoare cu suspendare primită anul trecut pentru conducere fără permis. Pronunțată vineri, pe 4 decembrie a.c., sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În fapt, în seara zilei de 24 martie 2019, Gabriel Constantin Dumitraș a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi pentru efectuarea de cercetări în cazul unei presupuse infracțiuni de tâlhărie. Aici, tânărul i-a oferit unui agent de poliție suma de 500 de euro, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, oferta fiind refuzată de către agentul de poliție.

De asemenea, în aceeași seară, tânărul, aflându-se tot în sediul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi, a încercat să îi ofere unui alt polițist mai întâi suma de 200 de euro, apoi suma de 500 de euro, pentru ca polițistul să nu-și îndeplinească atribuțiiile de serviciu, în sensul de a nu continua cercetările pentru infracțiunea de tâlhărie sesizată, oferta fiind refuzată din nou. Ulterior, în noaptea de 24 spre 25 martie 2019, în timp ce se afla pe holul Secției de Poliție Rurală Flămânzi, Gabriel Constantin Dumitraș i-a propus din nou polițistului suma de 1.000 de euro, în același scop.

În urma refuzului sumelor de bani, cei doi polițiști au formulat denunțuri la Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, iar tânărul a fost acuzat în final de dare de mită în formă continuată.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Botoșani, iar în momentul în care s-a văzut în fața magistraților, tânărul a solicitat să fie judecat în formulă simplificată, adică pe baza probelor administrate în anchetă. Asta pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă. Doar că instanța nu a putut să treacă cu vederea antecedentele lui penale și l-a condamnat la închisoare în regim de detenție.

 

Deja ai votat!
se încarcă...