sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalConsilierii municipali botoşăneni au luat act de două demisii din deliberativul local

Consilierii municipali botoşăneni au luat act de două demisii din deliberativul local

Întruniţi astăzi, 8 decembrie, în şedinţă extraordinară, consilierii municipali botoşăneni au luat act de demisia din deliberativul local a social democratului Mircea Magdalena. Acesta a demisionat deoarece a fost numit administrator public al municipiului Botoşani, funcţie care era incompatibilă cu statutul de ales local.

„Se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului Magdalena Mircea Andrei, prin demisie, începând cu 27 noiembrie 2020, precum şi vacantarea locului de consilier deţinut de acesta”, se arată în proiectul de hotărâre.

În locul lui Mircea Magdalena va intra în CL Miluţă Timofti, angajat în cadrul societăţii Urban Serv.

Mulţumiri adresate lui Marius Oroşanu

Tot în şedinţa de astăzi, consilierii au luat act de demisia din CL a liberalului Marius Oroşanu. Acesta a demisionat din CL, dar şi din Partidul Naţional Liberal. Eugen Ţurcanu a ţinut să-i adreseze mulţumiri. „Vreau să-i mulţumesc colegului nostru Marius Oroşanu pentru parcursul comun pe care l-am avut în Consiliul Local, atât în mandatul trecut, cât şi în puţinul timp din acest mandat. Rigoarea juridică cu care a citit proiectele de hotărâre şi modul obsesiv uneori de a ne impune respectarea rigorilor legii, mă face să-i mulţumesc şi să-i spun că am învăţat de la el că legea trebuie respectată, trebuie impusă şi mai ales în Consiliul Local să ne respectăm unii pe alţii prin faptul că nu trebuie să ne abatem de la  litera şi spiritul legii”, a spus Eugen Ţurcanu.

Consilierul liberal s-a adresat apoi secretarului general Ioan Apostu. „Îl rog pe domnul  Apostu, câte zile o mai avea în funcţia de secretar general al municipiului Botoşani, să ţină el de această rigoare şi să nu aplice prevederile legale după cum bate vântul”, a spus Eugen Ţurcanu.

În Consiliul Municipal va intra, în locul lui Marius Oroşanu, Monica Răileanu, purtător de cuvânt în cadrul Prefecturii Botoşani.

Cel mai probabil, Miluţă Timofti şi Monica Răileanu vor depune jurământul în calitate de ales local, în şedinţa ordinară din această lună.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.4 ° C
2.7 °
-0 °
93 %
1.7kmh
97 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De Ziua Naţională fiecare defilează cu ce are, aşa că avem şi patrioţi pe două roţi.

EDITORIAL

Recenta năzbâtie a lui Ilie Năstase consemnată de către polițiștii de la rutieră în procesul verbal încheiat se referă la alcoolemia indicată de către...

GÂNDUL ZILEI

În dulcea nopții răcoare S-a stins până și ecoul, Sus pe cer, e carul mare, Iar lângă ea … boul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...