Consilierii municipali botoşăneni au luat act de două demisii din deliberativul local

0

Întruniţi astăzi, 8 decembrie, în şedinţă extraordinară, consilierii municipali botoşăneni au luat act de demisia din deliberativul local a social democratului Mircea Magdalena. Acesta a demisionat deoarece a fost numit administrator public al municipiului Botoşani, funcţie care era incompatibilă cu statutul de ales local.

„Se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului Magdalena Mircea Andrei, prin demisie, începând cu 27 noiembrie 2020, precum şi vacantarea locului de consilier deţinut de acesta”, se arată în proiectul de hotărâre.

În locul lui Mircea Magdalena va intra în CL Miluţă Timofti, angajat în cadrul societăţii Urban Serv.

Mulţumiri adresate lui Marius Oroşanu

Tot în şedinţa de astăzi, consilierii au luat act de demisia din CL a liberalului Marius Oroşanu. Acesta a demisionat din CL, dar şi din Partidul Naţional Liberal. Eugen Ţurcanu a ţinut să-i adreseze mulţumiri. „Vreau să-i mulţumesc colegului nostru Marius Oroşanu pentru parcursul comun pe care l-am avut în Consiliul Local, atât în mandatul trecut, cât şi în puţinul timp din acest mandat. Rigoarea juridică cu care a citit proiectele de hotărâre şi modul obsesiv uneori de a ne impune respectarea rigorilor legii, mă face să-i mulţumesc şi să-i spun că am învăţat de la el că legea trebuie respectată, trebuie impusă şi mai ales în Consiliul Local să ne respectăm unii pe alţii prin faptul că nu trebuie să ne abatem de la  litera şi spiritul legii”, a spus Eugen Ţurcanu.

Consilierul liberal s-a adresat apoi secretarului general Ioan Apostu. “Îl rog pe domnul  Apostu, câte zile o mai avea în funcţia de secretar general al municipiului Botoşani, să ţină el de această rigoare şi să nu aplice prevederile legale după cum bate vântul”, a spus Eugen Ţurcanu.

În Consiliul Municipal va intra, în locul lui Marius Oroşanu, Monica Răileanu, purtător de cuvânt în cadrul Prefecturii Botoşani.

Cel mai probabil, Miluţă Timofti şi Monica Răileanu vor depune jurământul în calitate de ales local, în şedinţa ordinară din această lună.

Deja ai votat!
se încarcă...