spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTIulian Rotariu declarat de „Canal Aventure” drept maratonistul ultimilor doi ani

Iulian Rotariu declarat de „Canal Aventure” drept maratonistul ultimilor doi ani

Iulian Rotariu a fost desemnat câștigătorul competiției „Challenge Continental” ediția 2020, organizată de Canal Aventure. Desemnarea lui ca și câștigător al competiției a avut loc chiar în cursul zilei de astăzi, Iulian Rotariu cumulând în total 21 de puncte în doi ani. „2020 a fost un an special cu 3 evenimente amânate dar este esențial pentru noi să premiem liderul provocării Continental. Iulian are un total de 21 puncte cumulate în doi ani. Suntem mândri să-i acordăm distincția pentru incredibila realizare”, se arată într-un comunicat al celor de la Canal Aventure.

Distincția acordată echivalează cu titlul de maratonistul ultimilor doi ani, în cadrul competițiilor organizate de Canal Aventure.

Iulian Rotariu a fost câștigătorul curse TRACK 2019 în Australia, câștigătorul cursei Ultra AFRICA 2019 în Mozambic și câștigător al cursei Ultra ASIA 2020 în Vietnam.

„Ambasador al copiilor autiști în orașul său, Botoșani, Iulian este un mare campion cu suflet mare. Ne bucurăm pentru el, pentru familia lui și pentru toți copiii pe care îi susține. Felicitări Iulian!”, este mesajul celor de la Canal Aventure.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, Iulian Rotariu, acum în vârstă de 44 de ani, a participat în ultimii cinci ani la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. În total, în cele nouă ultramaratoane, a alegat aproape 3.000 de kilometri.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

Modest, pompierul botoșănean dedică această nouă reușită tuturor copiilor cu autism și susține că este fericit că a reușit să termine toate cursele, dar trist pentru că cursa copiilor pentru care aleargă și pe care o susține nu se va termina niciodată.

„Câștigarea acestei competiții nu înseamnă și sfârșitul susținerii cauzei părinților copiilor cu autism. Voi continua să alerg pentru a aduce bucurie în inimile acestor copii minunați. Mulțumesc tuturor românilor care m-au susținut și a căror inimă bate, mereu, în piept, alături de a mea”, a precizat Iulian Rotariu.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...