Municipalitatea botoşăneană a început să distribuie tichete sociale pentru pensionari

0

Astăzi, 9 decembrie, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani a început să distribuie tichetele sociale pentru pensionarii cu venituri mici. Cererile au putut fi depuse la sediul DAS începând cu 25 noiembrie. Până la această dată au fost depuse 435 de cereri, 402 fiind aprobate.

Municipalitatea acordă tichete pensionarilor care au împlinit sau împlinesc 65 de ani, şi care au venitul net lunar mai mic sau egal cu 800 de lei, venit provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular. O altă condiţie este aceea ca pensionarul să nu realizeze venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

În cazul în care vor exista beneficiari care nu se vor putea prezenta la primărie, tichetele vor putea fi ridicate de către reprezentanţii acestora, în baza actelor de identitate, în original.

Pentru fiecare beneficiar valoarea ajutorului se ridică la 50 de lei. Fondurile necesare sunt asigurate de la bugetul local.

În schimbul tichetelor sociale, pensionarii vor putea obține bunuri și prestări în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista care va ajunge la beneficiari odată cu tichetele.

 

Deja ai votat!
se încarcă...