spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTUnul dintre cei mai cunoscuți pompieri, diagnosticat cu Covid

Unul dintre cei mai cunoscuți pompieri, diagnosticat cu Covid

Unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a fost diagnosticat cu Covid19. În prezent şef într-un compartiment de control, colonelul Narcis Jachel, a fost timp de ani buni comandantul detaşamentului de intervenţii al ISU Botoşani, fapt ce l-a făcut foarte cunoscut.

În weekend, Narcis Jachel a resimţit simptome specifice Covid şi a decis să se adreseze cadrelor medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe. El a fost consultat de un medic specialist şi s-a decis testarea lui, iar duminică rezultatul a venit pozitiv pentru SARS-CoV.2. După mai multe investigaţii de specialitate, având în vedere rezultatele bune de la analize, medicii au decis, împreună cu pacientul, ca acesta să urmeze tratamentul specific la domiciliu, starea lui fiind una bună.

Focar de Covid la Secţia de Psihiatrie

Nu mai puţin de 41 de cazuri de Covid19 au fost înregistrate în ultimele 48 de ore la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Luni au fost raportate 23 de persoane pozitive Covid, iar marţi 18.

Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean a devenit focar Covid19 pe 16 noiembrie, când au fost depistaţi pozitiv 23 de bolnavi, iar pe 17 noiembrie au fost confirmate 41 de cazuri.

Peste o sută de noi infectări şi trei decese raportate în judeţ

În total, în ultimele 24 de ore, alţi 110 botoşăneni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Mai bine de jumătate dintre noile cazuri confirmate au fost depistate în rândul locuitorilor din municipiul Botoşani (69).

Bilanţul total al bolnavilor a ajuns la 6.707 cazuri, dintre care active mai sunt 1.228. Până acum 5.227 de botoşăneni s-au vindecat de Covid19.

În acelaşi interval încă trei botoşăneni au fost răpuşi de noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 74 de ani, cu hipertensiune arterială, un bărbat de 76 de ani cu demenţă senilă şi o femeie de 82 de ani cu ciroză.

De la începutul pandemiei, în judeţul Botoşani au fost înregistrate peste 252 de decese din cauza COVID 19.

În prezent cinci localităţi din teritoriu prezintă incidenţe de peste 3 infectări per mia de locuitori. Cea mai ridică rată se înregistrează în comuna Suliţa, unde sunt 7,60 cazuri per mia de locuitori, urmată de municipiul Botoşani, unde indicele ajunge la 4,97. Clasamentul este continuat de comuna Mihai Eminescu, cu o rată de 3,77, comuna Stăuceni, cu indice de 3,47 şi Pomârla, cu 3,03 cazuri la mia de locuitori.

La nivel judeţean incidenţă de infectare este de 2,31 per mia de locuitori.

Peste 200 de morţi la nivel naţional

7.439 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în ţară, în urma a 29.151 de teste. Bilanțul bolnavilor a ajuns la 524.675 de cazuri. Potrivit Grupului de comunicare strategică, în ultima zi 213 bolnavi au decedat, fiind cel mai mare număr de la debutul pandemiei. În secţiile de terapie intensivă sunt internate 1.276 de persoane.

Pe teritoriul României, 42.582 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, alte 11.957 de persoane fiind în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.867 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 128 de persoane.

De la debutul pandemiei Covid-19, 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...