Act de identitate fals descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

0

Un cetățean din Republica Moldova va fi anchetat penal de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, după ce asupra acestuia a fost descoperită o carte de identitate falsă.

Incidentul s-a petrecut miercuri, pe 9 decembrie a.c., când în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, C.I., în vârstă de 28 de ani, din Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, într-o borsetă ce aparținea lui C.I., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind imprimată fotografia cetăţeanului moldovean.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 50 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Cehia, însă nu a folosit documentul ştiind că este fals”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Prin urmare, tânărul urmează să fie cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Deja ai votat!
se încarcă...