Doi bărbați acuzați de evaziune fiscală, în urma unor afaceri dubioase

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus, astăzi, trimiterea în judecată a doi bărbați, S.I. din oraşul Hîrlău (județul Iaşi) şi M.C., din municipiul Botoşani, ambii bănuiți de evaziune fiscală în formă continuată.

Astfel, potrivit anchetatorilor, S.I. în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, a dispus, în perioada 1 decembrie 2014-30 aprilie 2016, înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive de la mai multe societăţi comerciale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 881.664 lei, reprezentând TVA deductibil. De asemenea, în cursul anului 2014, ieșeanul a stabilit în mod fictiv sediul aceleiaşi societăţi comerciale, cu scopul de a se sustrage de la controlul fiscal.

În schimb, botoșăneanul M.C. Este acuzat că, în perioada noiembrie 2014 – mai 2015, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, a dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale reprezentând achiziţii care nu aveau la bază operaţiuni reale, precum şi a unor cheltuieli de deplasare externă pentru care nu s-a făcut dovada realizării efective, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă totală de 614.410,80 lei, respectiv TVA – 475.048,80 lei şi impozit pe profit – 139.362 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, iar până la pronunțarea unei sentințe definitive cei doi vor beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!
se încarcă...