Noi probleme pe strada Grigore Antipa. Zeci de botoşăneni lăsaţi fără cale de acces (video)

0

Botoşănenii care au case pe strada Grigore Antipa se confruntă cu o nouă problemă. În zonă se lucrează la reţeaua de canalizare, însă în această dimineaţă s-a surpat pământul pe o porţiune mare. „Practic, suntem blocaţi. Am sesizat primăria de fiecare dată când apărea câte o groapă din cauza apei pluviale care săpa baza străzii, însă acum situaţia este fără precedent. Un vecin a avut curaj să treacă prin acea zonă, dar pericolul este mare. Au ajuns în groapă inclusiv panourile care avertizau că este pericol de accidente”, a declarat un botoşănean.

Un alt botoşănean a spus că a făcut un ocol de doi kilometri pentru a ajunge acasă. “Am trecut pe străzile Popa Şapcă, Gheorghe Hasnaş, Drumul Tătarilor, Cireşoaia, Cernavodă ca să ajung în cealaltă parte a străzii Grigore Antipa. O altă variantă ar fi să sar gardurile la vecini şi să trec prin curţile lor, că pe stradă nu se mai poate circula. Cred că problema a fost generată de muncitorii care nu au pus panouri pentru stabilizarea malurilor la groapa pe care au săpat-o“, a spus acesta.

În zonă au ajuns reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) şi ai Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani. „Am luat legătura cu constructorul, Instal Con. A fost trimisă în zonă o echipă, care va interveni pentru rezolvarea problemei. Ei spun că surparea s-a produs în urmă cu aproximativ două ore. Aici sunt probleme din cauză că strada este în pantă şi este o alunecare de teren activă”, a declarat Sorin Curcă, şeful SVSU.

Deja ai votat!
se încarcă...