Secţii ale spitalului transformate pentru bolnavii Covid

0

Continuă să crească numărul de infectări cu noul coronavirus la cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Botoşani. Astfel, Secţiile Medicală I şi Medicală II au devenit focare Covid19, după ce în ultimele 24 de ore au fost depistaţi ca fiind pozitivi 15 angajaţi. În cadrul Secţiei Medicală I este vorba despre şase persoane, respectiv trei asistenţi, un medic şi doi infirmieri, în timp ce la Secţia Medicală II sunt nouă persoane testate pozitiv Covid19, respectiv şapte asistenţi medicali şi doi infirmieri.
De asemenea, alţi patru angajaţi de la Farmacia Maternităţii au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Din acest motiv, încă o secţia a fost transformată în secţie Covid, pentru a putea interna mai mulţi pacienţi cu forme grave ale acestei boli. Astfel, la o lună după ce secţiile de la etajul IV al Spitalului Judeţean au fost mutate şi au lăsat loc saloanelor covid, acum şi etajul V a căpătat aceeaşi destinaţie. Toate secţiile de la cele două etaje vor fi mutate, cu număr redus de paturi, la etajul şase, în cadrul secţiei de chirurgie generală. Astfel, jumătate va fi destinată pacienţilor chirurgicali, iar jumătate pentru pacienţii cu afecţiuni ORL, oftalmologie, chirurgie plastică, urologie şi neurologie.

Zeci de cazuri noi în judeţ

În ultimele 24 de ore, în total, 85 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). Instituția a transmis incidențele de infectare de joi, pentru fiecare dintre cele 78 de unități administrativ-teritoriale.

Bilanţul total al bolnavilor a ajuns la 6.863 de cazuri, dintre care active mai sunt 1.150. Până acum 5.456 de botoşăneni s-au vindecat de Covid19. De la debutul pandemiei, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 257 de decese din cauza COVID 19.

La nivel judeţean incidenţă de infectare este de 2,22 per mia de locuitori.

 

Deja ai votat!
se încarcă...