BEC a respins contestația PMP. Urmează validarea mandatelor

0

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, joi seară, cererile de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor formulate de Partidul Mişcarea Populară (PMP), inclusiv cea depusă de organizația județeană PMP la Biroul Electoral Central.

În total, este vorba 45 de cereri formulate de PMP de renumărare a voturilor în secţiile de votare din judeţele Brăila şi Hunedoara şi din diaspora, dar şi de anulare a alegerilor în secţiile de votare din municipiul Bucureşti şi judeţele Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Prahova, Timiş, Suceava, Vâlcea, Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Teleorman, Sibiu, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Neamţ, Dolj, Gorj, Botoşani, Bihor, Dâmboviţa, Călăraşi, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Maramureş, Covasna, Giurgiu, Vrancea. Toate au fost respinse în bloc.

Contestațiile au fost depuse după ce reprezentanții PMP au aflat că formațiunea politică nu a atins pragul electoral pentru a accede în parlament, întrunind doar 4,94 la sută din sufragiile alegătorilor. În urma acestui rezultat, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a demisionat din funcție.

În urma acestor decizii, Biroul Electoral Central urmează să treacă la validarea rezultatelor alegerilor parlamentare, următorul pas fiind repartizarea mandatelor pe fiecare formațiune politică care va avea reprezentanți în cele două camere ale Parlamentului, conform rezultatelor obținute în fiecare județ, dar și la nivel național.

 

Deja ai votat!
se încarcă...