Gala “Angelica Gherman” – În acest an vor fi premiaţi copii din învăţământul primar

0

Asociația B-Right Media, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Botoşani și Şcoala Gimnazială 13, organizează a VIII-a ediţie a Galei “Angelica Gherman”.

Ediţia 2020 este organizată în contextul provocărilor generate de criza sanitară actuală. Întrucât elevii din judeţ au fost nevoiţi să se adapteze şcolii online, organizatorii şi-au propus să premieze cele mai creative mesaje testimonial sub motto-ul CreaMessage@2020.

În cadrul ediției 2020, se vor acorda următoarele premii: Premiul I – diplomă și un set tabletă + tastatură +stylus + mouse; Premiul II – diplomă și un smartphone; Premiul III-lea – diplomă și o multifuncţională; Mențiuni – diplomă și un set de căşti cu microfon (se vor acorda trei menţiuni).

Pentru înscriere, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie elev/elevă în ciclul primar într-o unitate de învăţământ din judeţul Botoşani; să conceapă un mesaj creativ de maxim o pagină legat de felul cum a înţeles, a simţit şi a trăit experienţa şcolii online până acum; înscrierea să fie făcută de către părintele/ tutorele legal al elevului care va trebui să îşi exprime acordul pentru utilizarea datelor cu caracter personal în scopul evaluării aplicaţiei şi diseminării rezultatelor activităţii.

Regulamentul concursului, formularul și alte informații pot fi obţinute la adresa de e-mail asociatiabrm@gmail.com sau accesând pagina de facebook a Asociației B-Right Media,  https://www.facebook.com/Asociatiabrightmedia

Angelica Gherman a fost un apreciat cadru didactic botoşănean

Angelica Gherman, în memoria căreia Asociaţia B-Right Media organizează anual această Gală, a fost şi va rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant care cuprinde: 21 de cărţi şcolare apărute și patru în curs de apariţie, toate editate la Bucureşti; tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în întreaga ţară şi în Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma „Gheorghe Lazăr – clasa I”, obţinută în anul 2007 şi diploma „Educatorul Deceniului”,  respectiv Diploma de Merit în domeniul Educaţie, acordată de Primăria Municipiului Botoşani la prima ediţie a Galei Valorilor Feminine, în anul 2009. Angelica Gherman a plecat în veşnicie pe 1 martie 2012, după ce, timp de mai mulţi ani, s-a luptat cu o boală necruţătoare.

Gala “Angelica Gherman” a fost lansată în 2013

Gala “Angelica Gherman” a fost lansată oficial la 1 martie 2013. Câștigătoarele edițiilor anterioare sunt: 2013 – Bianca Ababei (Școala „Grigore Antipa”), 2014 – Mariana Agache (Școala „Ștefan cel Mare” Botoșani), 2015 – Adriana Cojocariu (Școala Gimnazială 13 Botoșani); Diploma de Excelență pentru întreaga carieră didactică – 2015 – Elena Apăștinii (Școala Gimnazială 13 Botoșani). În anul 2016, organizatorii au acordat:  Diploma “Învățătorul debutant al anului”, adjudecată de Cornelia Pîrvu, învățător la Școala Gimnazială 1 Dângeni; Diploma pentru întreaga activitate didactică, înmânată lui Constantin Barbu, învățător la Școala Gimnazială 11, Botoșani; Diploma de Recunoștință, acordată Școlii Gimnaziale 13 Botoșani, pentru proiectele implementate pentru a păstra vie memoria Angelicăi Gherman, fost cadru didactic al unității de învățământ. În ediția 2017, s-a premiat cel mai bun proiect educațional, premiu adjudecat de Florentina Dănilă, de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani. De asemenea, au fost  acordate: Diploma de Excelență pentru întreaga activitate didactică învăţătoarei Dorina Buzdugan și  Diploma de apreciere pentru Învățătorul debutant al anului 2017 Alinei Enache, învățător în comuna Mihai Eminescu.  În 2019, beneficiarii premiului au fost elevi de clasa a XII-a ai profilului pedagogic de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...