spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPlanuri pentru extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Botoşani

Planuri pentru extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Botoşani

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunţat astăzi că sistemul de supraveghere video în municipiul Botoşani va fi extins.

În bugetul pe anul 2021 voi propune alocarea de fonduri pentru extinderea sistemului public de supraveghere video al orașului, în prezent gestionat de Poliția Locală dar care asigură sprijin și furnizează imagini și pentru alte structuri. Această extindere o am în vedere cu precădere în Piața Centrală unde, în ultima perioadă, au fost diverse incidente, relatate chiar și de presă”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a arătat că a decis extinderea supravegherii video în Piaţa Centrală pentru a descuraja faptele antisociale.

S-au furat portofele, s-au furat telefoane, au fost tot felul de agresiuni. În acest sens, intenționez să montez un număr suficient de camere de supraveghere cu o rezoluție foarte bună, care să ducă la descurajarea acestui fenomen. Iar dacă se întâmplă, să fie identificați foarte ușor cei care produc fapte antisociale. Extinderea aceasta se va face prin conectarea camerelor de acolo la dispeceratul Poliției Locale”, a explicat edilul.

Camerele video performante nu vor viza doar hoții de buzunare, primarul anunţând că vor fi pentru toată zona, „inclusiv acolo unde suntem întrebați dacă suntem interesați de <cupoane, valută și țigări>, zona BIG, pe aleile de acces către piață„. „Vor fi camere de înaltă rezoluție care să permită identificarea persoanelor într-un mod foarte facil”, a concluzionat edilul.

Și reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliție au solicitat municipalităţii extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Botoşani.

Totodată, edilii iau în calcul extinderea sistemului de supraveghere video la platformele de depozitare a deşeurilor menajere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...