Planuri pentru extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Botoşani

0

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunţat astăzi că sistemul de supraveghere video în municipiul Botoşani va fi extins.

În bugetul pe anul 2021 voi propune alocarea de fonduri pentru extinderea sistemului public de supraveghere video al orașului, în prezent gestionat de Poliția Locală dar care asigură sprijin și furnizează imagini și pentru alte structuri. Această extindere o am în vedere cu precădere în Piața Centrală unde, în ultima perioadă, au fost diverse incidente, relatate chiar și de presă”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a arătat că a decis extinderea supravegherii video în Piaţa Centrală pentru a descuraja faptele antisociale.

S-au furat portofele, s-au furat telefoane, au fost tot felul de agresiuni. În acest sens, intenționez să montez un număr suficient de camere de supraveghere cu o rezoluție foarte bună, care să ducă la descurajarea acestui fenomen. Iar dacă se întâmplă, să fie identificați foarte ușor cei care produc fapte antisociale. Extinderea aceasta se va face prin conectarea camerelor de acolo la dispeceratul Poliției Locale”, a explicat edilul.

Camerele video performante nu vor viza doar hoții de buzunare, primarul anunţând că vor fi pentru toată zona, “inclusiv acolo unde suntem întrebați dacă suntem interesați de <cupoane, valută și țigări>, zona BIG, pe aleile de acces către piață“. „Vor fi camere de înaltă rezoluție care să permită identificarea persoanelor într-un mod foarte facil”, a concluzionat edilul.

Și reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliție au solicitat municipalităţii extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Botoşani.

Totodată, edilii iau în calcul extinderea sistemului de supraveghere video la platformele de depozitare a deşeurilor menajere.

Deja ai votat!
se încarcă...