Vânător lăsat fără armă și permis, după ce a ieșit la braconat

0

Un vânător din Avrămeni va fi anchetat penal pentru braconaj, după ce a fost prins cu arma pe câmp, fără să aibă autorizație de vânătoare.

În vârstă de 33 de ani, bărbatul a fost surprins, miercuri, de gestionarul fondului cinegetic Avrămeni, care tocmai efectua un control pentru combaterea braconajului. Când l-a văzut pe paznic, vânătorul și-a abandonat arma de vânătoare, crezând că poate scăpa. Doar că incidentul a fost raportat imediat polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Botoşani, care au deschis o anchetă.

Cercetările au arătat că bărbatul este deținător legal de arme letale cu destinația vânătoare și neletale, însă nu avea eliberată autorizație de vânătoare pentru acel fond. „Persoana în cauză a fost sancționată contravențional pentru abandonarea armei letale pe fondul cinegetic, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de port de arme letale și neletale, pentru o perioadă de 5 ani. Totodată, s-a procedat la ridicarea armei de vânătoare ce a fost găsită pe fondul cinegetic, precum şi a muniţiei aferente de către poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Botoşani, fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se propună soluţie procedurală”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!
se încarcă...