Casă distrusă de flăcări, în comuna Corni

O casă construită recent în satul Mesteacăn, din comuna Corni, a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai probabil ca urmare a unui scurtcircuit.

Când s-a produs incendiul, tânărul care locuia în clădire nu era acasă. Flăcările nu au fost văzute nici de părinții lui, care erau într-o altă clădire aflată în aceeași curte, iar cel care a observat incendiul a fost un trecător care se afla în tranzit cu mașina. Acesta din urmă a sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și pompierii voluntari din comuna Corni, cu o autospecială cu apă și spumă.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau acoperișul casei pe o suprafață de circa 150 metri pătrați, bunurile dintr-o cameră, existând posibilitatea de propagare a flăcărilor la întreaga construcție, dar și la alte clădiri din gospodărie. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 17 pompierii militari și voluntari, aproape cinci ore”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

Deja ai votat!