Controale de amploare pentru stoparea infracțiunilor silvice

0

Un tânăr din comuna Ibănești a fost pus sub urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală fără drept de arbori și tentativă de furt de arbori doborâți, după ce a încercat să fure lemne dintr-o pădure de pe raza comunei.

S-a întâmplat vineri, pe 11 decembrie a.c., când tânărul a fost surprins de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Pomîrla chiar în timp ce tăia niște arbori. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că un tânăr de 29 de ani, din comuna Ibănești a fost surprins de polițiști în timp ce a tăiat și a încercat să sustragă material lemnos din pădurea de pe raza localității Ibănești”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Polițiștii spun că vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național precum și controale la depozitele de profil și vor aplica sancțiuni, dacă situația va impune acest fapt.

De altfel, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani desfășoară acțiuni în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

„Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali”, a adăugat Delia Nenișcu.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În ultimele două zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, totodată fiind constată și o infracțiune.

Deja ai votat!
se încarcă...