Apel la 112 pentru un șofer beat, fără permis. Un altul a fost prins la Santa Mare

0

Un individ care a urcat beat la volanul unui autoturism, deși nu avea nici măcar permis de conducere, a fost prins de polițiști în urma unui apel pe 112.

În vârstă de 34 de ani, bărbatul a fost reperat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, sâmbătă pe 12 decembrie a.c. Cei aflați în trafic au remarcat că acesta mergea haotic, iar unul dintre șoferi a anunțat imediat poliția. Până la apariția forțelor de ordine, individul și-a văzut mai departe de drum, mergâng în zig-zag.

Condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei

Echipajul de poliție direcționat la faţa locului a depistat autoturismul în cauză pe strada Ion Pillat, în apropierea intersecţiei cu strada I.C. Brătianu (n.r. – zona fostului cinematograf „Luceafărul”). La volan se afla un bărbat de 34 de ani din municipiul Botoșani, care a fost testat cu aparatul alcooltest. Întruât rezultatul a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, individul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Mai mult, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânăr din Albeşti cu permis anulat

Dar nu a fost singurul caz. Duminică, pe 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 Ştefăneşti, aflați în misiune pe raza comunei Santa Mare, au oprit pentru control, pe drumul comunal DC52, un autoturism condus de către un tânăr de 29 de ani, din comuna Albeşti. Cel de la volan a invocat faptul că nu are la el actele personale și documentele autoturismului, dar polițiștii au verificat în bazele de date ale Poliţiei Române și au descoperit că persoana în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule anulat. Întrucât bărbatul mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest motiv, botoșăneanul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, iar la final a fost amendat cu 870 lei.

„În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!