sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăLocalAsociaţia "Sufletul Lalelelor", în sărbătoare

Asociaţia „Sufletul Lalelelor”, în sărbătoare

Asociaţia “Sufletul Lalelelor”, structură care-i reprezintă pe botoşănenii care suferă de parkinson sau alte boli neurologice degenerative împlineşte astăzi, 14 decembrie, trei ani de activitate. Asociaţia condusă de Emilia Paula Zagavei își scrie frumoasa poveste alături de oamenii care cred în bunătate, dăruire, compasiune.

Asociația împlinește trei ani de la înființare, trei ani cu bune și cu mai puțin bune, trei ani în care a adus un gram de normalitate în viețile membrilor săi. Întâlniri, seminarii, conferințe organizate de Ziua Internațională a Bolnavilor de Parkinson (2018, 2019), proiecte cu finanțări nerambursabile acordate entităților nonprofit de către Consiliul Județean Botoșani ( 2018, 2019) și de către Consiliul Local al Orașului Săveni, două proiecte în parteneriat cu Asociația Prader Wili și Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare din Zalău, spectacolul caritabil din 2018 sunt doar o parte dintre activitățile ce definesc asociația”, a declarat Emilia Paula Zagavei.

Protocol de colaborare semnat cu Consiliul Judeţean Botoşani

Asociaţia “Sufletul Lalelelor” este membru activ al Alianței Naționale pentru Boli Rare din România (ANBRaRo), Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și EURORDIS, iar pe 3 decembrie a semnat, alături de alte asociații, Protocolul de colaborare cu Consiliul Județean Botoșani, protocol care are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora.

Asociaţia „Sufletul Lalelelor” a demarat proiectul naţional „Lalele în mişcare”

Dată fiind criza sanitară, persoanele diagnosticate cu afecțiuni neurologice degenerative nu mai au acces la recuperare medicală deoarece Spitalul de Recuperare este secție de suport Covid. În aceste condiţii, Asociaţia “Sufletul Lalelelor” a demarat un proiect național intitulat „Lalele în mișcare” prin care persoanele diagnosticate cu parkinson și scleroză multiplă vor primi aparate de recuperare pentru a continua acest proces la domiciliu (recuperarea medicală în aceste afecțiuni este parte a tratamentului).

Sponsori ai proiectului au fost până în momentul de față SC HEALTHY CLEANING CONCEPT SRL- CASA PARFUMURILOR, SC EU.TRA.LOG.REMI SRL, SC BASF SRL, ASOCIAȚIA <CLUB L.I.O.N.S. REȘIȚA KIDNESS>- <CLUB L.I.O.N.S. REȘIȚA BUNĂTATEA> și așteptăm în continuare susținători pentru continuarea acestui proiect de importanță majoră pentru cei suferinzi. În acest an am sărbătorit aniversarea noastră în mod diferit, oferind membrilor asociației frumoase cadouri sponsorizate de către domnul senator Trufin Lucian, SC VLĂSIE COMPANY SRL și SC BASF SRL.

Mulțumim sponsorilor, mulțumim celor ce ne sunt aproape cu inima și cu sufletul, mulțumim oamenilor care au direcționat cei 2% din impozitul pe venit Asociaţiei <Sufletul Lalelelor>. Aflându-ne în preajma sărbătorilor de iarnă vă dorim multă sănătate, lumină și bucurii în suflet, împliniri de vise, ocrotire și binecuvântări cerești”, a mai transmis Emilia Paula Zagavei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
84 %
2.7kmh
92 %
sâm
-1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...