Tânăr băgat în arest, după ce a încălcat controlul judiciar

foto arhivă Numărul infracțiunilor comise de adolescenți a crescut de la un an la altul

Un tânăr în vârstă de 18 ani din municipiul Botoșani, care s-a apucat de furat, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean, după ce a încălcat măsura controlului judiciar.

Anchetat penal după ce a fost implicat în mai multe furturi, tânărul a rămas în libertate și trebuia să respecte mai multe obligații, pe care le-a ignorat. „Din activitățile desfășurate de către polițiști s-a stabilit faptul că persoana în cauză a încălcat, cu rea credință, trei dintre obligațiile impuse de organul judiciar prin instituirea măsurii preventive a controlului judiciar, respectiv nu a informat organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței, nu s-a prezentat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, conform programului de supraveghere, și a comunicat cu martorii din dosar. Astfel, a fost înștiințată instanța de judecată care a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Astfel, vineri, pe 11 decembrie a.c., tânărul a fost reperat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și reținut imediat. Așa se face că botoșăneanul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, unde va sta o vreme.

 

Deja ai votat!