Țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă

0

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate pe malul Prutului, 1.500 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de peste 21.000 de lei. S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descins pe frontieră, în zona localităţilor Păltiniş şi Darabani. Operațiunea a avut loc după lăsarea întunericului, iar la un moment dat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, polițiștii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care se deplasa către pădurea din Păltiniş, transportând în spate un colet voluminos.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoana a abandonat coletul și s-a îndreptat către localitate. Întrucât cetăţeanul în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

„La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 30.000 de ţigarete (1.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 21.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, contrabandă calificată şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...