Țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate pe malul Prutului, 1.500 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de peste 21.000 de lei. S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descins pe frontieră, în zona localităţilor Păltiniş şi Darabani. Operațiunea a avut loc după lăsarea întunericului, iar la un moment dat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, polițiștii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care se deplasa către pădurea din Păltiniş, transportând în spate un colet voluminos.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoana a abandonat coletul și s-a îndreptat către localitate. Întrucât cetăţeanul în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

„La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 30.000 de ţigarete (1.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 21.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, contrabandă calificată şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Deja ai votat!