Zeci de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție și a restricțiilor

0

După câteva zile de acalmie, în perioada alegerilor parlamentare, acțiunile polițiștilor, pentru verificarea măsurilor impuse de autorități pentru limitarea efectelor pandemiei, au revenit în forță. În perioada 11-13 decembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate 26 de acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 414 spații publice și magazine. Echipele de control au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 48.000 lei, 200 de sancțiuni fiind aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar 29 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

„Reamintim faptul că la nivel național a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, precum și faptul că în intervalul orar 23:00-05:00 este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu unele excepții menționate în mod expres în actul normativ. Nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile, a jumătate din valoarea stabilită de agentul constatator”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!
se încarcă...