O nouă ediţie a proiectului „Voluntarii lui Moş Crăciun”, la Colegiul „Mihai Eminescu”

Elevii, cadrele didactice, părinţii şi voluntarii Asociaţiei „Tempustin” de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au organizat o nouă ediţie a proiectului educaţional „Voluntarii lui Moş Crăciun”. Coordonaţi de profesorul Loredana Botezatu, aceştia s-au mobilizat şi au pregătit daruri pentru copii şi familii aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Acest <împreună dăruim> este înfăptuit de către voluntarii care fac anual posibilă desfășurarea proiectului alături de sufletele alese care îl coordonează, astfel încât să fie dus la bun sfârșit cu succes”, a arătat conducerea DGASPC.

De asemenea, ediția din acest an s-a bucurat de inițiativa profesorului Cristina Bălăucă, reflectată în proiectul „Oferă o picătură de viață„, prin care mai mulți oameni inimoși au donat sânge la Centru de Transfuzii Botoșani. Bonurile valorice primite de aceştia au fost folosite pentru a achiziționa alimente și produse de igienă celor mai nevoiașe familii.

Cunoaștem cu toții acel sentiment de bucurie și împlinire sufletească din spatele sintagmei <dăruind vei dobândi>, însă în acest an conștientizăm mai mult ca oricând impactul acelui <a dărui> pentru unele suflete a căror viață în sine reprezintă cea mai mare provocare din existența lor. A dărui reprezintă un infinit de semnificații la un loc, înseamnă fericirea pe care o zărești pe chipul unui copil atunci când își deschide darul de la spiridușii lui Moș Crăciun, înseamnă să îți hrănești empatia și bunătatea cu energia și lumina sufletelor inocente, înseamnă să cunoști forța acelui <împreună> atunci când sentimentul de singurătate și neputință tulbură existența unor îngeri cu chip de om”, a mai transmis conducerea DGASPC.

Deja ai votat!