Percheziții la traficanții de țigări din județ. Doi polițiști de frontieră printre suspecți (VIDEO)

În această dimineaţa, începând cu ora 6, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, sub coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, efectuează 28 de percheziții domiciliare, în județul Botoşani, la locuințele unor persoane suspecte de deținerea și comercializarea de produse din tutun. Vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere.

„Cercetările s-au desfăşurat în perioada august 2020 – prezent, fiind identificate mai multe persoane care au fost implicate in activităţi de contrabandă. În această perioadă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 21.000 de pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, în valoare de 258.500 de lei, introduse în ţară prin trecerea peste frontiera verde de pe raza judeţului Botoşani. Pentru comiterea infracţiunilor, persoanele au beneficiat și de sprijinul a doi lucrători ai instituţiei”, se arată într-un comunicat de presă.

La acțiune participă şi polițiști din cadrul D.G.A.- S.J.A. Botoşani, B.C.C.O. Botoşani, I.P.J. Botoşani precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Botoşani. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Deja ai votat!