Surprize la perchezițiile de azi. 10.000 de lei găsiți într-un frigider

Operațiunea organizată astăzi de polițiștii de frontieră botoșăneni i-a luat prin surprindere pe traficanții de țigări. În urma descinderilor, anchetatorii au descoperit, ridicat și indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor mai multe sume de bani respectiv 21.000 lei, dintre care 10.000 de lei ascunși într-un congelator, 4.550 euro, dar și aparatură de supraveghere pe timp de noapte precum şi staţii de emisie recepție de ultimă generație, telefoane mobile, cartele SIM, un pistol, inclusiv diferite înscrisuri utile cauzei.

Percheziţii domiciliare soldate cu mandate de aducere

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, sub coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, în judeţul Botoşani, la locuinţele unor persoane suspecte de deţinerea şi comercializarea de produse din tutun. În urma descinderilor, anchetatorii au pus în aplicate opt mandate de aducere. Confiscările operate astăzi demonstrează că traficanții dețineau sume importante de bani, dar și echipamente prin care încercau să supraveghere zonele de acțiune, dar și tehnică de comunicații pentru a nu putea fi localizați sau interceptați prin intermediul telefoanelor mobile.

Investigaţii începute în agust 2020

Potrivit polițiștilor de frontieră, investigațiile în acest caz au început din august 2020, fiind identificate mai multe persoane care au fost implicate in activităţi de contrabandă. În această perioadă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 21.000 de pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, în valoare de 258.500 de lei, introduse în ţară prin trecerea peste frontiera verde de pe raza judeţului Botoşani. Anchetatorii susțin că suspecții ar fi beneficiat, în comiterea infracțiunilor, și de sprijinul a doi lucrători ai instituţiei.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul D.G.A. – S.J.A. Botoşani, B.C.C.O. Botoşani, I.P.J. Botoşani precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Botoşani. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, la finalul investigațiilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Deja ai votat!