Tabletele achiziţionate de minister au ajuns la Inspectoratul Şcolar

Tabletele achiziţonate de Ministerul Educaţiei pentru elevii botoşăneni au ajuns în această dimineaţă la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Este vorba despre 6.179 de dispozitive, care vor ajunge la copiii ce nu au putut participa la orele online.

Directorii de şcoli şi licee s-au prezentat astăzi la sediul IŞJ. Aceştia au preluat tabletele şi urmează să le repartizeze copiilor în funcţie de nevoi.

Inspectoratul Şcolar urmează să mai primească în perioada următoare încă 3.105 tablete ce au fost achiziţionate în urma unei licitaţii organizată chiar de IŞJ. La rândul lor acestea vor fi repartizate în şcoli.

De asemenea şi primăria municipiului Botoşani a anunţat că va cumpăra tablete pentru copiii care nu au acces la orele online, dar şi monitoare, camere web, table interactive, proiectoare, ecrane de protecţie şi laptopuri pentru profesorii care susţin aceste ore.

În luna mai, în baza datelor transmise de şcolile botoşănene, conducerea IŞJ anunţa că aproximativ 7.000 de elevi botoşăneni nu au dispozitivele necesare pentru a putea participa la orele online. În toamnă, la o nouă centralizare, s-a anunţat că de fapt numărul elevilor pentru care nu pot participa la ore online este de aproximativ 20.000. În ultimele luni, câteva primării din judeţ au cumpărat tablete pentru elevi, iar altele au în plan aceste achiziţii.

Deja ai votat!