marți, august 9, 2022
AcasăLocalBotoșănean trimis la pușcărie după ce a abuzat sexual o minoră din...

Botoșănean trimis la pușcărie după ce a abuzat sexual o minoră din Suceava

Botoșăneanul Zeno Irinel Havîrneanu, în vârstă de 45 de ani, bănuit că a abuzat sexual o fetiță în vârstă de 13 ani, din municipiul Suceava, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Suceava la 20 de ani de detenție.

Agresiunea ar fi avut loc pe 10 iulie a.c., când bărbatul a acostat-o pe minoră și a convins-o pe fată să-l conducă la apartamentul unde locuia, sub pretextul că trebuie să verifice instalaţia de apă. În interiorul apartamentului, bărbatul s-a masturbat în fața minorei. Capturat în județul Iași, Zeno Irinel Havîrneanu a fost ulterior arestat preventiv.

10 ani de detenţie pentru infracţiuni

În urma procesului, botoșăneanul a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru agresiune sexuală, un an pentru corupere sexuală a minorilor și 2 ani pentru violare de domiciliu, iar în urma contopirii a rezultat o pedeapsă totală de 10 ani de detenție. În schimb, judecătorii suceveni au constatat că infracțiunile comise în județul vecin au fost săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie, raportat la pedeapsa de 10 ani închisoare pronunțată de Tribunalul din Cagliari, pentru ”viol” și ”leziuni corporale”.

40.000 de Euro daune morale

Această condamnare este definitivă din anul 2014, însă abia în vara acestui an, Curtea de Apel Suceava, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a dispus recunoașterea și executarea pedepsei într-un penitenciar din România. Prin urmare, Judecătoria Suceava a dispus adăugarea acestei condamnări la cea pentru agresiunea sexuală de la Suceava, rezultând că în final inculpatul are de executat pedeapsa rezultantă de 20 de ani de închisoare. Botoșăneanul a fost obligat de judecători și la achitarea sumei de 40.000 de euro, reprezentând daune morale, în cazul minorei agresate sexual la Suceava. Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Tânără violată în Italia

Istoricul infracţional al lui Havîrneanu a început în 2006, când, eliberat din penitenciar, a urcat la volanul unei maşini, deşi nu avea permis de conducere, şi a fost prins de poliţişti. Ca să nu ajungă iar în puşcărie, bărbatul a fugit Italia, unde a violat o tânără. La scurt timp, a dispărut din nou, fiind identificat în Marea Britanie, unde comisese o altă faptă de viol. Bărbatul a mai fost condamnat la 3 ani de închisoare, într-un dosar al procurorilor DIICOT Botoșani, pentru implicarea într-o grupare infracțională organizată specializată în traficul de persoane.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.4 ° C
21.6 °
19.4 °
68 %
6.3kmh
100 %
mar
23 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...