Zeci de botoșăneni amendați pentru că nu purtau mască de protecție

În ciuda numărului încă mare de infectări cu SARS-CoV-2, înregistrate la nivel național, mulți dintre botoșăneni nu reușesc să respecte măsurile de protecție instituite de autorități. Numai într-o singură zi, polițiștii și celelalte forțe de ordine au aplicat peste 40 de amenzi în valoare de 6.700 de lei.

S-a întâmplat marți, pe 15 decembrie a.c., în urma unui nou val de controale organizate de polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control. Sancțiunile au fost aplicate în urma verificărilor efectuate în zonele aglomerate, dar și mijloace de transport, în contextul stării de alertă.

„Pe raza întregului județ, au fost controlate 66 de obiective și 14 mijloace de transport în comun. Echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.700 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!