Chirurg botoșănean la conducerea celui mai important spital ieșean

Unul din cei mai reputați chirurgi botoșăneni va deveni managerul celui mai important spital din Moldova.

Începând de vineri, 18 decembrie 2020, Spitalul Sfântul Spiridon din Iași va avea un nou manager. Este vorba despre chirurgul botoșănean Dan Timofte, actualul director medical al unității. Cunoscut în întreaga țară pentru intervențiile sale chirurgicale în premieră, botoșăneanul va prelua conducerea unității sanitare ieșene de vineri.

Dan Timofte este directorul medical al spitalului si este specializat in chirurgia obezitatii. Din anul 2019, Dan Timofte este conferenţiar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Medicul botoşănean este medic primar de chirurgie generală în cadrul Clinicii de Chirurgie III a Spitalului „Sfântul Spiridon”, unde activează din 1998, iar din 2015 este şef de lucrări în cadrul universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Acesta este şi doctor în medicină din anul 2007.

Botoşăneanul este deja un nume recunoscut în medicina românească, acesta organizând prima conferinţă naţională cu tema „Abordul multidisciplinar în prevenţia şi managementul obezităţii”, care integrează 17 specialităţi implicate în prevenţia şi managementul obezităţii. Mai mult, acesta a efectuat o serie de intervenţii chirurgicale în premieră naţională.

În timpul unei conferințe de presă care a avut loc în urmă cu o lună de zile, actualul manager economistul Ion Bîrliba a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia unității medicale pe care a condus-o pentru 14 ani și șapte luni. Ion Bîrliba va reveni începând de luni, 21 decembrie 2020 la fostul său loc de muncă, șef al compartimentului de audit din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Deja ai votat!