Cimitir ilegal de BMW-uri descoperit la Sulița. Proprietarul amendat cu 2.000 de lei

Comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani l-au amendat cu 2.000 de lei pe un bărbat din comuna Sulița, care și-a transformat proprietatea într-un veritabil atelier de dezmembrări auto. Sancțiunea, care este cea maximă prevăzută de lege pentru persoane fizice, a fost aplicată în urma unui control făcut marți, pe 15 decembrie a.c. pe amplasamentul respectiv.

În momentul în care au ajuns, comisarii de mediu au găsit zeci de anvelope, dar și caroserii de autoturisme, în special BMW-uri, precum și o sumedenie de alte piese auto care zăceau sub cerul liber. Întrucât cel în cauză nu deținea autorizație de mediu pentru activitățile pe care le desfășura pe amplasament, comisarii de mediu i-au aplicat amenda contravențională și au dispus mai multe măsuri.

În primul rând i s-a pus în vedere să valorifice și să elimine prin terți autorizați toate vehiculele scoase din uz (VSU) deținute și prezentarea la Garda de Mediu a documentelor justificative. Totodată, comisarii de mediu i-au interzis botoșăneanului abandonarea deșeurilor provenite din VSU, precum și eliminarea prin ardere a oricărui tip de deșeu. În plus, i s-a interzis să desfășoare activități de colectare, dezmembrare VUS și valorificare deșeuri/piese provenite din dezmembrări fără a deține Autorizație de Mediu.

Deja ai votat!