joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTEducatoare forţată să se prostitueze de şoferul ucis de poliţiştii botoşăneni (video)

Educatoare forţată să se prostitueze de şoferul ucis de poliţiştii botoşăneni (video)

Şoferul împuşcat mortal de poliţiştii botoşăneni joi la amiază a fost condamnat pentru trafic de persoane în urmă cu 4 ani.

Potrivit Ziarul de Iaşi, care a citat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, A.C. l-a cunoscut pe Marius V. în primăvara lui 2012. La acea vreme, ieşeanca locuia în Milano (Italia), în timp ce bărbatul, originar din localitatea Popricani, îşi ducea veacul în oraşul nemţesc Stuttgart. Cei doi au discutat foarte mult pe internet, prin intermediul aplicaţiei Messenger.

„Inculpatul i-a spus părţii vătămate că în Germania are o situaţie materială bună, din care să poată asigura un trai decent pentru amândoi şi că deţine o locuinţă. Totodată, inculpatul i-a declarat victimei că o iubeşte şi că doreşte «să-şi întemeieze» o familie”, se menţionează în rechizitoriu.

Asta se întâmpla în luna iulie, atunci când a mers din Germania în Italia pentru a o convinge pe tânără să se mute cu el. Iniţial, A.C., care era divorţată şi avea un copil, nu a fost de acord cu propunerea bărbatului.

Acesta nu s-a lăsat cu una, cu două. În luna august a anului 2012, cei doi s-au întâlnit în municipiul Iaşi, moment în care bărbatul şi-a manifestat încă o dată ”dragostea” faţă de educatoare şi i-a cerut din nou să meargă cu el în Germania. Atunci, tânăra nu a mai refuzat.

16.000 de euro în 3 săptămâni

„La începutul lunii septembrie 2012, partea vătămată se deplasează în Italia, unde îşi reziliază contractul de muncă cu angajatorul său – victima arată că lucra ca educatoare într-o grădiniţă şi avea un venit de 1.400 euro pe lună din această activitate – iar la scurt timp soseşte în această ţară şi inculpatul Marius V., care după 2-3 zile o transportă cu autoturismul victimei în Germania, oraşul Stuttgart”, au mai arătat procurorii, citaţi de Ziarul de Iaşi.

La scurt timp după ce au ajuns în Germania, bărbatul i-a zis ieşencei că va trebui să practice prostituţia. Totodată, acesta i-a mai zis educatoarei că el se va ocupa de furat şi că din banii obţinuţi vor deschide un coafor în România.

Tânără dusă la bordel de iubitul care era căsătorit 

Procurorii susţin că „primul instinct” al victimei a fost de a fugi din Germania, însă nu a putut face acest lucru deoarece „inculpatul a recurs la diferite metode pentru a o descuraja şi a o determina să rămână”. Tot atunci, tânăra a aflat că, de fapt, iubitul său era căsătorit.

Ulterior, educatoarea a fost dusă la un bordel din Nürnberg, unde a lucrat trei săptămâni şi a câştigat aproximativ 16.000 de euro.

Aceasta avea aproximativ şapte clienţi pe zi şi preţul era de 150 de euro pe oră. Asta în condiţiile în care, au menţionat anchetatorii, 60% din câştig îi revenea educatoarei, iar 40% administratorului bordelului.

Ulterior, tânăra a mai fost dusă şi la un bordel din Stuttgart de către bărbatul împuşcat joi mortal de poliţişti, dar şi la un alt bordel din Nürnberg. O parte din bani îi reveneau acestuia. În luna decembrie 2012, fosta educatoare din Milano a revenit în România.

Copilă de 14 ani, luată de acasă cu acordul mamei

Educatoarea nu a fost prima victimă a lui Marius V. În rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane şi de minori mai sunt menţionate alte două victime.

Prima victimă a fost L.P.B., în vârstă de 14 ani, care în anul 2009 s-a îndrăgostit până peste cap de acesta. Minora locuia doar cu mama sa, în localitatea Tipileşti. Tânărul a mers acasă la ea pentru a-i cere permisiunea mamei pentru a se însura cu copila. Bărbatul voia să o ducă pe fată în Grecia. Mama a fost de acord, şi chiar şi-a dat acceptul, la notar, ca Marius V. să poată trece frontiera împreună cu fata ei.

După ce a ajuns în Grecia, pentru adolescentă a început calvarul.

“Inculpatul i-a cumpărat minorei îmbrăcăminte şi cosmetice, după care i-a luat cartea de identitate şi a anunţat-o că a adus-o în Grecia pentru a întreţine relaţii sexuale contracost. Victima minoră nu a avut cum să riposteze, astfel că în următoarele două săptămâni a fost transportată cu maşina de inculpat în diferite locuri, încasând de la clienţi suma de 40 de euro pentru fiecare act sexual”, se mai precizează în rechizitoriu.

Zeci de partide de sex pe zi 

Ulterior, bărbatul i-a găsit minorei un bordel, unde fata şi-a vândut trupul din octombrie 2009 până ianuarie 2010.

Potrivit procurorilor, în acea perioadă fata a avut 45 de clienţi pe zi, încasând câte 20 de euro de la fiecare. 10 euro îi luau administratorii bordelului, iar cealaltă jumătate victima. Ulterior, mare parte din bani ajungeau la Marius V.

Calvar încheiat cu ajutorul unui client 

La un moment dat, mai spun anchetatorii, din cauza că fata ajunsese să doarmă doar şase ore pe noapte, fiind exploatată din punct de vedere fizic, ea a şi fost internată în spital. Calvarul ei s-a încheiat în ianuarie 2010, când, cu ajutorul unui client şi a Consulatului României din Grecia, a reuşit să revină în ţară.

În 2013 Marius V. a fost arestat preventiv, iar în 2015 a fost condamnat la 6 ani de închisoare. A fost eliberat condiţionat în 2017.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...