Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă nu va fi organizat în acest an

dig

Actuala criză sanitară le ia botoşănenilor şi bucuria de a participa la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”. Aşteptat cu emoţie în fiecare an de către botoşănenii de toate vârstele, festivalul organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) nu va avea loc în acest an.

Cornelia Ciobanu, directorul instituţiei, a anunţat că această tradiţională manifestare nu poate fi organizată în acest an din cauza restricţiilor impuse de autorităţi. Este cunoscut faptul că la ediţiile anterioare ale festivalului participau zeci de formaţii din Botoşani, din ţară, Republica Moldova şi Ucraina, dar şi mii de spectatori.

Instituţia aduce bucuria sărbătorilor printr-un program de colinde interpretate de formaţiile participante la Festivalul „O, ce veste minunată!”, o altă manifestare tradiţională care nu a fost organizată în acest an.

„În 2020 ne-a fost greu să fim alături de dumneavoastră prin evenimentele cultural artistice cu care v-am obişnuit, însă Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale îşi doreşte să fie şi de această dată alături de dumneavoastră şi să vă ureze Sărbători fericite, invitându-vă să urmăriţi materiale din arhiva instituţiei”, a transmis Iustina Irimia Cenuşă, coordonatorul Compartimentului literatură – teatru din cadrul CJCPCT.

 

 

Deja ai votat!