Noii parlamentari și-au primit certificatele de la BEJ

Toți cei nouă parlamentari din județul Botoșani, desemnați în urma alegerilor din 6 decembrie a.c., și-au primit certificatele doveditoare ale alegerilor, din partea Biroului Electoral Județean (BEJ).

Ceremonia de înmânare a avut loc în sala de ședințe „Nicolae Iorga” din Palatul Administrativ, în prezența tuturor membrilor BEJ. Din cauza măsurilor instituite pentru combaterea pandemiei de coronavirus, cei nouă noi parlamentari au fost invitați separat, pe formațiuni politice, certificatele doveditoare fiind înmânate de președintele BEJ, judecător Irina Hrușcă. Singurul care a lipsit a fost senatorul Lucian Trufin (PSD), care potrivit colegilor de partid ar fi fost plecat deja la București. În schimb, el l-a împuternicit pe Marius Budăi să-i ridice certificatul.

Noul senator Cristian Achiței a ținut să ofere câte un buchet de flori tuturor membrelor BEJ, ca mulțumire pentru activitatea depusă în organizarea alegerilor.

Noii parlamentari care vor reprezenta județul în legislatura 2020 – 2024 sunt Lucian Trufin (PSD), Cristian Achiței (PNL) și Dorinel Cosma (AUR) în Senat și Marius Budăi, Dan Șlincu, Constantin Pătrăuceanu (PSD), Costel Șoptică (PNL), Lucian Feodorov (AUR) și Andrei Drancă (USR) în Camera Deputaților.

Deja ai votat!