Botoșăneni bănuiți de evaziune fiscală arestați la domiciliu

0
Cei doi au fost arestati pe 12 decembrie si au petrecut cinci zile in spatele gratiilor

Doi botoșăneni bănuiți de evaziune fiscală în formă continuată au fost plasați în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Curții de Apel Galați.

Arestați preventiv pe 12 decembrie a.c., cei doi botoșăneani, Raluca T. și Dragoș A., au contestat decizia Tribunalului Galați, iar vineri Curtea de Apel a dispus înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu. Astfel, cei doi nu au voie să părăsească imobilele unde locuiesc, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi. În plus, ei nu au voie să comunice între ei, direct sau indirect, nici cu ceilalţi inculpaţi şi nici cu martorii.

Numele celor doi botoșăneni au mai fost vehiculate și în trecut în legătură cu presupuse fapte de evaziune fiscală. În iunie 2016, în urma unei anchete inițiate la Galați, cei doi s-au trezit cu mascații la ușă, fiind bănuiți că ar fi dedus ilegal TVA pentru niște achiziții făcute prin așa-zise firme fantomă. Ulterior, anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale, însă disputa a continuat în instanță cu reprezentanții Fiscului care invocau neachitarea unor obligații fiscale la timp.

În 2016, botoșăneanca a profitat de vizita în Botoșani a ministrului Finanțelor de atunci, Raluca Dragoș, și a vicepreședintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Doru Dudaș, și s-a plâns acestora că ar fi victima abuzurilor de la Antifraudă.

Cât privește ancheta de acum, anchetatorii nu au făcut niciun fel de precizări, dosarul penal în care s-a solicitat arestarea celor doi botoșăneni fiind instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...