O nouă problemă pe strada Pacea. “Ne trebuie barcă … şi încă nu a plouat”

0

Pe strada Pacea, din cauza problemelor din reţeaua de preluare ape pluviale, apa bălteşte pe stradă, spre nemulţumirea şoferilor care trec prin zonă.

Un botoşănean i-a cerut primarului Cosmin Andrei să ia măsuri. „Centura, în dreptul spălătoriei, vizavi de CET, ne trebuie barcă…și încă nu a plouat. Toată apa de la spălătorie iese prin canalizare în stradă, cu spuma de la spălat. E problemă de protecția mediului acolo. Trimiteți, vă rog, Garda de Mediu acolo”, i-a transmis acesta edilului.

Primarul Cosmin Andrei a explicat că a transmis, în urmă cu câteva zile, reprezentanţilor Nova Apaserv să rezolve problema, ştiut fiind faptul că această societate are în administrare reţeaua de canalizare şi de preluare ape pluviale.

Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a explicat că pe porţiunea respectivă de stradă, de la intersecţia cu strada Manoleşti Deal, până la sensul giratoriu, nu există reţea de canalizare, ci doar reţea de preluare ape pluviale. Potrivit oficialului, au apărut probleme după ce au fost făcute lucrări de racordare a Parcului Cornişa la reţeaua de canalizare a oraşului. „Acea reţea de preluare ape pluviale este colmatată. Apa de pe stradă vine şi de la spălătorii. Acolo, cu minime investiţii, împreună cu primăria, s-ar putea scoate tot ce înseamnă pluvial pe câmp, pe vechiul traseu, pe partea dreaptă a străzii. Nu ar fi mare investiţie, dar este ceva de muncă acolo”, a precizat Romeo Obuf.

Deja ai votat!
se încarcă...