Bătrână moartă de frig

0

Moarte cumplită pentru o femeie de 77 de ani din Botoşani. Aceasta a fost găsită căzută în curtea casei sale, din comuna Manoleasa.

Femeia locuia singură şi era aproape îngheţată de frig, îmbrăcată cu haine subţiri. Aceasta a fost găsită de rudele sale care au mers să o viziteze. Oamenii au apelat imediat serviciul 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă, care a preluat-o pe femeie şi a transportat-o la Urgenţe.

„Pacienta a ajuns în serviciul nostru în şoc hipotermic sever. Temperatura corpului era de aproximativ 20°C. S-au încercat toate procedurile de ridicare a temperaturii şi stabilizării semnelor vitale, dar, din păcate, nu s-a mai reuşit, pacienta intrând în scurt timp în stop cardio-respirator ireversibil”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Acesta este primul deces raportat în acest sezon rece de către Direcţia de Sănătate Publică din cauza temperaturilor scăzute şi al hipotermiei.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!
se încarcă...