Autoritățile continuă controalele anti-COVID, iar amenzile vin în valuri

Peste o sută de sancțiuni au fost aplicate ieri de forțele de ordine, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecție anti-COVID.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au organizat mai multe controale în zonele aglomerate, dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost controlate 108 obiective și 101 mijloace de transport în comun. „Echipele de control au aplicat 116 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.000 de lei. 88 dintre aceste sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar 31 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timp de noapte”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!