Captură de țigări de contrabandă la frontiera cu Ucraina

Aproximativ 6.000 de pachete de țigări de contrabandă au fost confscate, la sfârșitul săptămânii trecute, de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani.

Captura a fost realizată pe malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Bajura. Aflați în misiune, poliţiştii de frontieră au observat la malul râului Prut doi bărbați care nu-și justificau prezența în zonă și au plecat imediat spre ei. Din cauza terenului împădurit și a întunericului, suspecții nu au putut fi capturați. În schimb, după ce au cercetat zona, polițiștii de frontieră au găsit patru colete.

„La inventarierea conținutului coletelor, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea totală de 5.990 de pachete de țigări, de diferite mărci, fără timbru de acciză. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 85.360 de lei”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar ancheta continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost comise faptele.

Deja ai votat!