Captură de țigări de contrabandă la frontiera cu Ucraina

0

Aproximativ 6.000 de pachete de țigări de contrabandă au fost confscate, la sfârșitul săptămânii trecute, de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani.

Captura a fost realizată pe malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Bajura. Aflați în misiune, poliţiştii de frontieră au observat la malul râului Prut doi bărbați care nu-și justificau prezența în zonă și au plecat imediat spre ei. Din cauza terenului împădurit și a întunericului, suspecții nu au putut fi capturați. În schimb, după ce au cercetat zona, polițiștii de frontieră au găsit patru colete.

„La inventarierea conținutului coletelor, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea totală de 5.990 de pachete de țigări, de diferite mărci, fără timbru de acciză. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 85.360 de lei”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar ancheta continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost comise faptele.

Deja ai votat!
se încarcă...