Militarii veterani au adus bucuriile Crăciunului într-o familie din Cristești

Membrii Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități (AMVVD) – Sucursala Botoșani au colindat astăzi o familie cu șase copii din Cristești. Pe lângă momentul artistic pregătit, AMVVD Botoșani a dus în dar un brăduț și ornamente specifice, acesta fiind împodobit de copii pe acordurile colindelor interpretate de militari.

Militarii botoșăneni nu s-au oprit aici cu surprizele, invitându-l și pe Moș Crăciun să ia parte la acest eveniment. Moșul, după ce a ascultat răbdător poeziile recitate cu emoții, le-a dăruit copiilor jucării și dulciuri și le-a transmis să fie la fel de cuminți și să-și asculte mama, promițându-le că și anul viitor le va oferi cadourile dorite. La final, cu toții au ciocnit câte un pahar de șampanie, special adusă pentru copii.

Familia, care este îngrijită doar de mamă, a primit de la militari mai multe alimente, fructe, articole de îmbrăcăminte, care să le fie de folos, mai ales în perioada rece. „Ne-am dorit să aducem câteva zâmbete pe fețele unor copii greu încercați de soartă. Vrem să arătăm că umanitatea învinge realitatea înconjurătoare și că nu ne-am uitat valorile pe care românii le-au transmis din generație în generație. Ține de fiecare să demonstreze că egoismul, mândria și problemele cotidiene pot fi lăsate în plan secundar, în favoarea unui zâmbet de copil care a avut neșansa să se nască într-o familie fără posibilități financiare. Mulțumesc tuturor colegilor militari care au contribuit la realizarea acestei surprize, dar și civililor care au sprijinit demersul nostru”, a menționat președintele AMVVD Botoșani, lt. col. Sorin Ciobanu.

Deja ai votat!