Salarii majorate la Nova Apaserv

Muncitorii Nova Apaserv vor primi, începând cu această lună, salarii majorate. Această majorare este posibilă în condiţiile în care societatea din subordinea Consiliului Judeţean a realizat o economie la fondul de salarii pe semestrul al doilea al anului în curs.

Potrivit celor precizate de Albert Tanasă, directorul general al Nova Apaserv, economia pe fondul de salarii a fost raportată la cei 497 de salariaţi şi a rezultat, ca un reper, o majorare salarială de 194 de lei pe salariat, cu unele mici diferenţieri. „Că un coleg va primi 250 de lei, iar altul 160 de lei, asta este altceva. Dar în mare parte, cred că la aproximativ 80% dintre salariaţi majorarea va fi de 194 de lei”, a explicat Albert Tanasă.

Majorare acordată diferenţiat

Potrivit oficialului, la acordarea majorării pe fiecare salariat în parte se va ţine cont şi de evaluările activităţii din anii anteriori. „Există premisele ca şi pe Direcţia operaţională, unde avem un anumit număr de consemnări, avem om pe care dacă îl trezim la ora 2:00 noaptea că apare o avarie, în 15 – 20 de minute a ajuns la unitate, majorarea să se acorde diferenţiat. Avem colegi care nu vor nici consemnaţi, nici să iasă la muncă în zilele de sâmbătă sau duminică. Dar este o analiză pe care o va face fiecare şef de formaţie, fiecare şef de compartiment”, a adăugat Albert Tanasă.

Creştere salarială regăsită şi în majorarea tichetelor de masă

Din economia realizată la fondul de salarii pe primul semestru al anului 2020, a fost majorată valoarea tichetelor de masă de la 15 la 20 de lei pe tichet. Angajaţii Nova Apaserv au primit tichete cu valoare majorată începând cu luna octombrie. „Prin economiile înregistrate la fondul de salarii, în acest an, am putut discuta despre o creştere salarială de aproximativ 300 de lei pe fiecare salariat, dar care se regăseşte în majorarea valorii tichetelor de masă şi în majorarea aplicată cu 1 decembrie”, a concluzionat Albert Tanasă.

Deja ai votat!