Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști

0

Sute de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate, luna aceasta, de polițiștii botoșăneni. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, confiscările au fost operate în urma unor constatări în flagrant.

„Au fost întocmite patru dosare penale în care sunt cercetate șapte infracțiuni privind efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice sau comercializarea acestora fără drept”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În perioada 23 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează activități de control cu privire la legalitatea comercializării articolelor pirotehnice în cadrul acțiunii ”FOC DE ARTIFICII” desfășurată la nivel național.

„Reamintim faptul că persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și mediului. Referitor la persoanele fizice, atragem atenția că acestea, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1. Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, iar utilizarea ce nu corespunde cu destinația acestora se sancționează contravențional”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...